Мобільні піцерії

05.05.2014

Мобільні піцеріїОднією з найдемократичніших концепцій серед підприємств громадського харчування можна назвати піцерію. Це пояснюється хорошою рентабельністю і адаптацією до роботи на фуд-кортах. Піца – страва смачна, готується дуже швидко, відповідно, серед населення дуже популярна.

Всього існує чотири види піцерій:

  • ресторани – спеціалізуються не тільки на виробництві піци. У меню представлені гарячі страви, салати і закуски. Піца – фірмове блюдо;
  • піцерії – невеликі заклади, що мають багатий асортимент піци, додатково в меню присутні салати і напої;
  • фаст-фуд – найбільш поширений формат, що працює в режимі швидкого обслуговування. Орієнтовані на споживача з невисоким достатком;
  • мобільна піцерія – новий вид підприємств громадського харчування, на якому ми зупинимося більш детально.

Бізнес-ідея

Бізнес на колесах – ідея зовсім нова. Її популярність пояснюється невеликими вкладеннями і простотою виконання. Найголовніше для успіху – опинитися в потрібний час у потрібному місці. І для реалізації проекту «пересувна піцерія» – це не виняток, а скоріше можливість відійти від стереотипів.

Переміщається по місту кухня і може обслуговувати як окремих покупців, так і приймати корпоративні замовлення на заходи або звичайні офісні обіди.

Крім того, мобільний бізнес дозволяє значно економити на рекламі. Правильно оформлений фургон і відгуки клієнтів найкраще передадуть інформацію про якість продукції. Найголовніше – готувати смачно!

Місце розташування «піцерій на колесах»

Кращим місцем для мобільної піцерії, так само, як і для більшості підприємств громадського харчування, можна назвати місця найбільшої прохідності (метро, навчальні заклади, офіси) та спальні райони. У зв’язку з великою завантаженістю студентів і робочого населення, продажі там будуть однаково успішними.

Необхідне обладнання

Будь-яку піцерію, будь то ресторан або пересувна кухня, відрізняє спеціальне обладнання, без якого створення справжнього італійського блюда просто неможливо. Звичайно, в першу чергу, вибір необхідної техніки залежить від обсягів виробництва та асортименту пропонованої продукції. Але існують, встановлені СЕС вимоги для зберігання продуктів, і від них нікуди не дінешся. А значить, обов’язковим стане придбання холодильного обладнання для зберігання майбутньої начинки – м’яса, риби, овочів, сиру.

Що стосується основи для піци, то, звичайно, її можна замовити на хлібокомбінаті, але приготоване самостійно тісто не йде ні в які порівняння. Для цього будуть потрібні тістоміс, ваги, формувальне обладнання і розстойна шафа.

Виробництво начинки питання не з легких. І звичайно тут не обійтися без спеціального подрібнюючого обладнання: овочерізка, сиротертка, блендер для приготування соусів.

Випікання – завершальний етап у виробництві піци. Для цього потрібна спеціальна піч (конвеєрна, подова або дров’яна). Для пересувних піцерій найкраще підійдуть спеціальні печі для піци, представлені в магазині обладнання піцерій.

Super Fast Pizza – успішний досвід мобільних піцерій

Ресторани, кафе, бари – в кожному куточку земної кулі можна зустріти заклади, що пропонують своїм гостям піцу. По суті своїй, вони мало чим відрізняються один від одного, хіба що внутрішнім оздобленням та асортиментом продукції.

Практично всі піцерії здійснюють доставку своєї продукції клієнтам. У середньому вона займає 40-50 хвилин. Однак існує компанія, яка вирішила спростувати всі стандарти. Super Fast Pizza (штат Вісконсін, США) скоротила час доставки до 15 хвилин. Це стало можливим за рахунок використання пересувної кухні. Поки оператор приймає замовлення (по телефону або через інтернет), фургон з пересувною піцерією проробляє півдороги до замовника, а кухарі моментально приступають до готування. Всього компанія пропонує на вибір 7 видів піци за однаковою ціною.

Читайте на cайті:

Рубрика: ІНШЕ Теги:

Коментарі

Коментарів поки немає


Написати

(обовязково)

(обовязково)


При використанні матеріалів цього сайту обовязковим є гіперпосилання на DOSTATOK.ORG.UA, відкрите для індексації пошуковими системами