Відкриваємо ресторан

21.07.2014

ресторанБагато хто вважає, що відкрити і обладнати власний бар набагато легше, ніж ресторан. Нібито, немає кухні з дорогим обладнанням, ніяких кухарів та шеф-кухарів. Замовив у дизайнера модний і стильний інтер’єр, закупив досить багато спиртного, обладнав в підсобному приміщенні невелику кухню для закусок і все. Можна починати рахувати прибуток.

Не все так просто. Дійсно, бари дуже прибуткова справа, але, щоб її отримати, необхідно і вкласти, і немало. Дизайн, звичайно справа важлива, і купити спліт систему теж необхідно – вона буде створювати оптимальний температурний режим. Плюс ще вибрати загальну концепцію закладу, відповідно підібрати меблі, посуд, декор. Так, все так.

Але, пам’ятайте, що навіть якщо ваш бар буде ідеальний зовні, обслуговування буде на висоті, а офіціанти і бармен будуть носити стильний уніформу, келихи для напоїв будуть протиратися тільки дорогим серветками, а на столах будуть вазочки з трояндами, все може зіпсувати одна-єдина дрібниця. Якщо ви подасте клієнту келих теплого пива в літню спеку або у вашого бармена чи не знайдеться льоду для мартіні, вважайте, що ваш бізнес зазнав краху. Насамперед пам’ятайте, що бар буде більш популярний, якщо у клієнтів буде можливість перекусити. Але не чіпсами і фісташками, а хоча б холодними закусками і салатами. А для цього вже доведеться здобувати холодильна шафа Полаір і, як мінімум, дрібне обладнання: овочерізки, картоплечистки і блендери. Для безпосередньо барною зони також необхідно буде спеціальне обладнання. Але тут потрібно, крім якісності, ще враховувати його естетичність і компактність. У невеликому за розмірами барі громіздка кавоварка, що займає більшу частину барної стійки, буде недоречна. Вам необхідні будуть соковижималки, міксери, диспенсер і льодогенератор. Це мінімальний набір для приготування коктейлів. Соковижималку краще купувати більш потужну, і не одну. Адже свіжовичавлені соки сьогодні дуже популярні – все за здоровий спосіб життя.

До вибору льодогенератор взагалі підходити потрібно дуже ретельно, адже лід ніколи не повинен закінчуватися. Непогано і морозильна скриня купити для морозива. Встановити його краще в залі, а придбати саме модель з прозорим верхом. Товар повинен бути видний. Якщо ви не плануєте готувати на кухні закладу гарячі страви, то плити і печі ви можете не купувати. Але на майбутнє спробуйте розширити асортимент страв, клієнти це оцінять.

Ось тільки при наявність цього мінімального набору професійного обладнання ваш бізнес стане успішним.

Читайте на cайті:

Рубрика: ВЛАСНИЙ БІЗНЕС Теги:

Коментарі

Коментарів поки немає


Написати

(обовязково)

(обовязково)


При використанні матеріалів цього сайту обовязковим є гіперпосилання на DOSTATOK.ORG.UA, відкрите для індексації пошуковими системами