Як відкрити власну їдальню?

14.07.2014

їдальняПопулярність їдалень, які багато хто пам’ятає ще з часів СРСР, знову повертається. Тому їдальня, це прекрасний варіант для відкриття свого бізнесу. Відвідувачі таких закладів, це досить-таки специфічні люди – ті, хто так і не зміг звикнути до фаст-фудів. Але їх у нашій країні дуже велика кількість, і відкривши їдальню, ви завжди будете мати постійних клієнтів. Головне в цьому бізнесі, правильний підхід, чітка ділова організація і добре розраховані інвестиції.

Дуже важливо вибрати вдале місце для розташування їдальні. Від цього і залежатиме основна частина вашого прибутку. Найбільш хорошим місцем буде торговий центр, залізничний та автовокзали, або розташування в районі офісних центрів, або навчальних закладів. Правильне місце розташування гарантує стабільний потік відвідувачів, а це головне в будь-якому бізнесі. Ще більш вигідно буде знайти вже раніше існуюче кафе або їдальню, яка закрилася з якоїсь причини, але була широко відома в свій час. Якщо орендувати вже готове кафе, то можна істотно заощадити на рекламі, і швидко отримати віддачу від вкладених грошей. Також, вибираючи приміщення, зверніть основну увагу на наявність великого залу, просторої кухні, а також кімнат для офісу та підсобок.

Але не думайте, що відкриття їдальні це дешеве задоволення! Навіть найпростіша і невибаглива, зажадає істотних витрат на закупівлю спеціального обладнання. Для успішного ведення такого роду бізнесу, вам потрібно готувати різні перші і другі страви, а для цього знадобляться і плити, і кілька обробних столів, і торгове холодильне обладнання , і жарочні шафи. Для того, щоб успішно конкурувати з кафе, що знаходяться поблизу, бажано радувати відвідувачів і свіжовипеченими виробами, а для цього необхідно мати спеціальне хлібопекарське обладнання. Не слід забувати також про мийках, які будуть активно використані під час робочого дня, і про лінії роздачі.

Крім обладнання для приготування та видачі їжі, вам потрібно буде придбати стільці і столи, посуд і вішалки для одягу. Всю меблі бажано підібрати під загальний стиль оформлення вашого закладу. Але вибирайте для їдальні жорсткі стільці і прямокутні столи, так як в цьому випадку відвідувачі не будуть засиджуватися за чашкою кави. Це дуже важливий момент, тому що для успішного ведення цього бізнесу необхідний великий оборот людей.

Дуже важливим моментом в організації такого типу закладу є складання меню. Обов’язково готувати всі види традиційних супів, а також солянку і борщ. Необхідні класичні м’ясні страви, салати і страви з картоплі. Для того, щоб привернути дійсно велику кількість відвідувачів, бажано запропонувати їм корисні страви, такі як молочні котлети, або фруктові салати. Також необхідно мати гарну каву і чай, морси, соки та інші напої.

Дуже хитрим і сучасним ходом для залучення молоді буде безкоштовний Wi-Fi. Це збільшить потік клієнтів, і додасть престижу закладу.

Якщо ви добре продумали всі організаційні моменти, заклад дуже швидко почне приносити вам прибуток. Головне, щоб у вас було багато свіжих і різноманітних страв, а вся їжа – свіжою і смачною. У такому випадку велика кількість відвідувачів гарантовано, адже всі хочуть смачно і недорого поїсти. Окупність їдалень складе близько 1, 5 року, а для бізнесу це дуже високий показник.

Читайте на cайті:

Рубрика: ВЛАСНИЙ БІЗНЕС Теги:

Коментарі

Коментарів поки немає


Написати

(обовязково)

(обовязково)


При використанні матеріалів цього сайту обовязковим є гіперпосилання на DOSTATOK.ORG.UA, відкрите для індексації пошуковими системами